Ostgratinerat tunnbröd med löjrom, dill och gräslök
Superenkelt och smakrikt till drinken, förrätten eller som en del av en buffé.
Receptet är tillagat på en brödskiva Abisko.

Förslag på bröd
Abisko
Ingredienser
- 1 Abisko
- 1½ dl riven lagrad ost med mycket smak. Exempelvis Parmesan, Västerbottensost eller Brännvinsost
- 1 skvätt olivolja
- Topping
- 125 g löjrom eller stenbitsrom
- 2 dl smetana
- 1 kruka gräslök
- Dill
- Citron
- Svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper, strö ut osten så att det täcker hela brödet. Ringa över lite olivolja och toppa med svartpeppar.
- Grädda i ugnen i ca 10 -15 min, tills det får en gyllene färg
- Ta ut och låt svalna något, skär till mindre bitar. Lägg upp på ett fat och toppa sen med en klick smetana, löjrom, gräslök, dill och svartpeppar.