stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 4 msk Olivolja
  • 200 g Riven Västerbottensost, eller annan lagrad ost
1
2
3
4
5
9 röster

Ostgratinerade skelettsnacks

Receptet blir ca 40 st skelettsnacks.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 4 msk Olivolja
  • 200 g Riven Västerbottensost, eller annan lagrad ost

Gör så här

  1. Tillverka en skelettmall i grovt papper.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Klipp ut skelettbitar ur brödet med en sax.
  4. Pensla bitarna med olivolja och strö över den fint rivna osten, lägg på bakplåtspapper på en plåt.
  5. Gratinera ca 4-6 minuter tills osten smält. Låt svalna så blir de stela.
  6. Tips 1! Gör gärna olika former t ex benknotor, dödskallar, spöken etc.
  7. Tips 2! De här snacksen passar jättebra att dippa i olika såser, gör t ex en svart sås av mixade svarta oliver, s.k. tapenade. Jättegott till och passar både små och stora busfrön. En dipp för små busfrön som inte gillar oliver är ketchup… också ganska läskigt! För de större passar chilisås oftast lite bättre.

Fler recept med