Pärlan Fullkorn med potatisstomp, Västerbottensost, grillad korv och grönt
Förbered potatisstompet hemma och ta med på utflykten i en mattermos.
Förslag på bröd
Polarpärlan Fullkorn
Ingredienser
- 8 Polarpärlan Fullkorn
- 800 g potatis, gärna en krämig sort
- 1½ dl Västerbottenost
- 1½ dl mjölk
- 2½ msk olivolja
- ½ krm muskotnöt
- 1 dl hackad bladpersilja
- Valfri korv blanda tex Chorizo, lammkorv och vanlig grillkorv
Gör så här
Förbered hemma
- Tvätta och skrubba potatisen noga. Koka sedan i saltat vattnen i ca 20 min.
- Häll av vattnet från potatisen när den är klar.
- Använd en potatisstöt eller en gaffel för att mosa potatisen, tillsätt osten, olivolja, muskot, salt och peppar och blanda.
- Rör ner persiljan sist.
- Lägg potatisen i en mattermos så den håller värmen.
Ute
- Grilla korven och servera med potatisstomp och bröd.