stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • Fyllning 1
  • 400 g mjukost
  • 3 msk hackad dill
  • Finrivet skal av en citron
  • krm gurkmeja
  • Salt och svartpeppar
  • Fyllning 2
  • 2 dl vispad cremé fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 300 g varmrökt lax
  • 1 dl finhackad purjolök
  • Salt och svartpeppar
  • Topping
  • 3 dl vispad cremé fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • Salt och svartpeppar
  • Garnering
  • 5 stora ägg
  • 15 tunna sparrisstjälkar
  • 6 gula körsbärstomater
  • 100 g ädelost
  • 1 liten honungsmelon
  • 1 näve ärtskott
  • 1 kruka gräslök
  • 3 ekologiska tulpaner
1
2
3
4
5
500 röster

Påsktårta 2.0

En helt ny variant av vår populära påsktårta!
Receptet är tillagat på sex halvmånar Jubileumskaka, två förpackningar

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • Fyllning 1
  • 400 g mjukost
  • 3 msk hackad dill
  • Finrivet skal av en citron
  • krm gurkmeja
  • Salt och svartpeppar
  • Fyllning 2
  • 2 dl vispad cremé fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 300 g varmrökt lax
  • 1 dl finhackad purjolök
  • Salt och svartpeppar
  • Topping
  • 3 dl vispad cremé fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • Salt och svartpeppar
  • Garnering
  • 5 stora ägg
  • 15 tunna sparrisstjälkar
  • 6 gula körsbärstomater
  • 100 g ädelost
  • 1 liten honungsmelon
  • 1 näve ärtskott
  • 1 kruka gräslök
  • 3 ekologiska tulpaner

Gör så här

  1. Börja med att göra fyllningarna, har du tid så låt dem gärna stå till sig till dagen efter för att smakerna ska sätta sig ordentligt men de går bra att använda direkt också.

Fyllning 1:

  1. Blanda mjukosten med dill, citron och gurkmeja. Smaka av med peppar och ev lite salt. Gurkmejan går att utesluta men den ger en fin gul färg!

Fyllning 2:

  1. Vispa crème fraichen ganska fast och blanda sen i majonnäsen. Smula därefter ner den rökta laxen, hackad purjolök och smaka av med salt och peppar.

Topping:

  1. Vispa crème fraichen ganska fast och blanda i majonnäsen, smaka av med salt och peppar.

Montering

  1. Lägg en hel rund Jubileumskaka i botten och bred på fyllning 1. Lägg nästa brödkaka ovanpå men med skarven åt ett annat håll. Fördela fyllning 2 på denna och lägg slutligen sista brödkakan på och vänd skarven i motsatt riktning. Bred ut toppingen överst i ett jämnt lager.

Dekoration:

  1. Koka äggen så de får en krämiga gula. Skölj dem i kallt vatten, låt svalna och skala. Skär varje ägg i två halvor.
  2. Bryt eller skär sparrisen ca 6 cm från toppen, koka dem lätt i saltat vatten 1-3 min, beroende på tjocklek. Häll av vattnet och lägg dem direkt i iskallt vatten, låt kallna. Ta upp och lägg dem på en kökshandduk eller hushållspapper, låt torka. Skär sedan ner i mindre bitar
  3. Skär varje tomat i fyra klyftor.
  4. Dekorera tårtan med ägghalvorna, tomatklyftor och sparris. Skär melonen i trekanter. Skölj ärtskotten och garnera även med dem. Toppa med ädelost, gräslök och ekologiska tulpanblad. Är det ekologiska tulpaner så går de bra att äta.