stäng av

Ingredienser

  • Sarek
  • 1 skiva Sarek tunnbröd
  • 25 g rumstempererat smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1 tsk kanel
  • 6 smulade pepparkakor
  • Topping:
  • apelsinskal, rårörda lingon eller lingonsylt.
1
2
3
4
5
49 röster

Pepparkaksrulle på Sarek

Dessa rullar går bra att göra i förväg och förvara i kylen.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • Sarek
  • 1 skiva Sarek tunnbröd
  • 25 g rumstempererat smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1 tsk kanel
  • 6 smulade pepparkakor
  • Topping:
  • apelsinskal, rårörda lingon eller lingonsylt.

Gör så här

  1. Vispa upp smöret med elvisp.
  2. Tillsätt florsocker, apelsinskal, kanel och smulade pepparkakor. Vispa ihop till en jämn smörkräm.
  3. Bred ut krämen på brödet, rulla ihop och täck med plastfolie.
  4. Låt rullen ligga i kylen en stund och skär sedan i ca 1,5 cm tjocka bitar.
  5. Låt snittarna bli rumstempererade innan servering.
  6. Toppa antingen med apelsinskal, rårörda lingon eller lingonsylt.