Pepparkaksrulle på Sarek
Dessa rullar går bra att göra i förväg och förvara i kylen.
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- Sarek
- 1 skiva Sarek tunnbröd
- 25 g rumstempererat smör
- 1 dl florsocker
- 1 tsk rivet apelsinskal
- 1 tsk kanel
- 6 smulade pepparkakor
- Topping:
- apelsinskal, rårörda lingon eller lingonsylt.
Gör så här
- Vispa upp smöret med elvisp.
- Tillsätt florsocker, apelsinskal, kanel och smulade pepparkakor. Vispa ihop till en jämn smörkräm.
- Bred ut krämen på brödet, rulla ihop och täck med plastfolie.
- Låt rullen ligga i kylen en stund och skär sedan i ca 1,5 cm tjocka bitar.
- Låt snittarna bli rumstempererade innan servering.
- Toppa antingen med apelsinskal, rårörda lingon eller lingonsylt.