Pinsa med örtcrème, västerbottenost och parmaskinka

Förslag på bröd
Norrlands-Leväjn
Ingredienser
- 4 Norrlands-Leväjn
- 1 dl creme fraiche
- Örtcreme:
- 1 dl rapsolja
- 2 dl hackad persilja
- 1 dl basilika
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl riven Västerbottensost + lite extra att toppa med
- Salt och peppar
- Topping:
- Lufttorkad skinka ca 3 skivor per pinsa
- Basilika till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Böra med att göra örtcrèmen. Värm rapsoljan till ca 40 grader. Häll sedan olja, vitlök, persilja och basilika i en mixer. Mixa slät.
- Blanda med creme fraiche och riven ost. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Lägg bröden på ett bakplåtspapper på en plåt. Bre på ett lager naturell creme fracihe, klicka på örtcremen och toppa med lite extra riven ost.
- Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 10 minuter.
- Toppa med skinka och basilika.
Tips
- Servera gärna med en god kålsallad!