stäng av

Ingredienser

  • 4 Norrlands-Leväjn
  • 1 dl creme fraiche
  • Örtcreme:
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl riven Västerbottensost + lite extra att toppa med
  • Salt och peppar
  • Topping:
  • Lufttorkad skinka ca 3 skivor per pinsa
  • Basilika till servering
1
2
3
4
5
3 röster

Pinsa med örtcrème, västerbottenost och parmaskinka

Förslag på bröd

Norrlands-Leväjn

Ingredienser

  • 4 Norrlands-Leväjn
  • 1 dl creme fraiche
  • Örtcreme:
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl riven Västerbottensost + lite extra att toppa med
  • Salt och peppar
  • Topping:
  • Lufttorkad skinka ca 3 skivor per pinsa
  • Basilika till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Böra med att göra örtcrèmen. Värm rapsoljan till ca 40 grader. Häll sedan olja, vitlök, persilja och basilika i en mixer. Mixa slät.
  3. Blanda med creme fraiche och riven ost. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Lägg bröden på ett bakplåtspapper på en plåt. Bre på ett lager naturell creme fracihe, klicka på örtcremen och toppa med lite extra riven ost.
  5. Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 10 minuter.
  6. Toppa med skinka och basilika.

Tips

  1. Servera gärna med en god kålsallad!

Fler recept med