Pintxos med matjessill
De här munsbitarna blir extra goda om de läggs ihop med fyllningen dagen före och får vila i kylen över natten och sedan dekoreras precis innan serveringen. Men de går att äta direkt också om du har lite bråttom.
Förslag på bröd
Polarkaka
Ingredienser
- 3 Polarkaka
- ½ dl Gräddfil
- 1 dl Majonäs
- 1 msk Dijonsenap
- 2 msk Gräslök, hackad (plus lite extra till dekoration)
- 2 burkar Matjessill, ca 200 gram
- 1 burk Forellrom, ca 50 gram
- Salt och peppar
Gör så här
- Hacka hälften av sillen (1 burk), blanda med gräddfil, majonnäs, senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
- Dela upp fyllningen på 2 skivor polarbröd och bred ut till ett jämnt lager, lägg på varandra med ytterligare en skiva på toppen, låt stå i kyl över natten.