stäng av

Ingredienser

  • 4 Polarknäcke Original
  • dl Ricottaost
  • 3 msk Parmesan, riven
  • ½ Citron, det finrivna skalet
  • 1 msk Olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • ½ Grön eller gul zucchini, hyvlad i tunna skivor med mandolin eller osthyvel
  • ½ dl Valnötter, hackade
  • ½ Chili, i tunna skivor
  • Några kvistar färsk timjan
  • Olivolja
1
2
3
4
5
9 röster

Pizza bianca med krämig ricotta, smakrik parmesan och hyvlad zucchini

Recept skapat av Johanna Westman

Förslag på bröd

Polarknäcke Original

Ingredienser

  • 4 Polarknäcke Original
  • dl Ricottaost
  • 3 msk Parmesan, riven
  • ½ Citron, det finrivna skalet
  • 1 msk Olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • ½ Grön eller gul zucchini, hyvlad i tunna skivor med mandolin eller osthyvel
  • ½ dl Valnötter, hackade
  • ½ Chili, i tunna skivor
  • Några kvistar färsk timjan
  • Olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ricottaost med riven parmesan, olivolja, citronzest, salt och peppar.
  3. Bred ut ricottan på knäckebröden.
  4. Lägg på hyvlad zucchini.
  5. Strö över hackade valnötter, strimlad chili och timjan.
  6. Ringla över olivolja.
  7. Sätt in pizzorna i ugnen i cirka 7 – 8 minuter eller tills de fått lite färg.