Pizza med päron och fårost
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- 2 Jubileumskaka
- 1 msk Olivolja
- 2 Päron
- 100 g Grillad paprika
- 6 Plommontomater
- 1 Salladslök
- 200 g Manchego, spansk fårost
- Färsk rosmarin, till dekoration
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°.
- Pensla brödet med olivolja och lägg ut som en pizzabotten på bakplåtspappersklädd plåt.
- Skala och skiva päronen och strimla den grillade paprikan.
- Skiva plommontomaterna och hacka salladslöken.
- Fördela päron, paprika och tomatskivor över pizzan och toppa med salladslök.
- Hyvla eller skär osten i tunna skivor och fördela över pizzan.
- Gratinera ca 10 -15 minuter eller tills osten smält och pizzan fått lite fin färg.
- Dekorera med rosmarin.