Pizzetta med mozzarella och salami
Förslag på bröd
Polarpärlan Fullkorn
Ingredienser
- 8 Polarpärlan Fullkorn
- Tomatsås:
- 1 burk passerade tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk oregano
- 3 msk olivolja
- salt, peppar
- Topping:
- 2 mozzarellabollar
- 6 skivor salami
- färsk basilika
Gör så här
Förbered hemma
- Häll alla ingredienser till tomatsåsen i en skål och mixa samman med en stavmixer.
- Lägg ut bröden på ett bakplåtspapper, bred ut såsen på bröden, lägg på mozzarella, basilika och salami. Ringla över lite olivolja, strö på lite flingsalt och lite svartpeppar på.
- Baka i ugnen på 180 grader varmluft i ca 20 min.
- Låt dem svalna innan de packas ner i matlåda.
Ute
- Pizzettorna går utmärkt att äta kalla eller värm på dem i en stekpanna över elden.
Tips!
- Variera toppingen med tex skinka, tonfisk, zucchini, räkor osv. Här kan man göra hälften vegetariska och hälften med salamin om man vill.