stäng av

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • 40 g färskost, naturell
  • 1 tsk kakao
  • 2 tsk florsocker
  • ½ banan, skalad och skivad
1
2
3
4
5
30 röster

Polarcrepes Chocobanan

Ett varmt mellanmål, eller varför inte som efterrätt? Polarcrepes går lika bra att grilla i smörgåsjärn över öppen eld, som att lägga på en plåt i ugnen. Snabbt och väldigt gott!

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • 40 g färskost, naturell
  • 1 tsk kakao
  • 2 tsk florsocker
  • ½ banan, skalad och skivad

Gör så här

  1. Blanda färskost, kakao och florsocker. Bred jämt över brödet.
  2. Lägg på skivad banan.
  3. Vik in en tredjedel från brödets kortsida. Vik därefter över den andra kortsidan. Lägg i smörgåsjärnet och grädda tills den får färg. Alternativt lägg på en plåt och grädda på 175 grader varmluft i ca 6 min.
  4. Ät den hel eller dela i mindre portionsbitar.