Polarhjärtetårta med granatäpple, gorgonzola och valnötter.
Tårtan som gör julen lite juligare!
Receptet är tillagat på fyra hela brödkakor, 1 påse Polarhjärtan.
Förslag på bröd
Polarhjärtan
Ingredienser
- 4 hela brödkakor Polarhjärtan
- Oströra:
- 200 g krämig Gorgonzola
- 200 g färskost
- salt och svartpeppar
- Fyllning andra brödkakan:
- 2 dl granatäppelkärnor (2 hela granatäpplen)
- 2 dl valnötskärnor, grovt hackade
- Fyllning tredje brödkakan:
- 1 päron
- citronjuice
- Fjärde brödkakan:
- 2 dl crème fraiche
- Dekoration:
- 2 dl färsk hackad grönkål
- 3 msk citronjuice
- 1 msk olivolja
- valnötter
- granatäppelkärnor
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Ta bort 4 tsk gorgonzola till dekoration, rör ihop resten med färskosten och smaka av med salt och peppar.. Bred bottenkakan med oströran.
- Andra brödkakan: bred ut oströran och strö över 2 msk granatäppelkärnor och 1 dl grovt hackade valnötter.
- Tredje brödkakan: bred ut nästan all oströra men spar några msk. Skiva päronet tunt och stänk lite citron juice över. Fördela päronskivorna över oströran.
- Fjärde brödkakan: blanda den återstående oströran med creme fraichen och bred ut. Lägg en klick gorgonzola på varje hjärta.
- Vänd grönkålen i olivolja och citronjuice, salta och peppra efter smak. Dekorera tårtan med granatäppelkärnor, valnötter, grönkål.