stäng av

Ingredienser

  • Polarknäcke Original
  • 2 skivor Polarknäcke
  • ½ dl socker
  • 0.3 dl salt
  • 1 tsk krossade enbär
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 200 g filébit av viltkött, exempelvis ren
  • 1 tub pepparrotskräm
  • Dekoration:
  • krasse eller färsk timjan
1
2
3
4
5
4 röster

Polarknäcke med gravat viltkött, pepparrotskräm och timjan

Gravat kött är väldigt enkelt att laga, men det gäller att vara ute i god tid då gravningsprocessen tar minst ett dygn. Det går bra att förbereda långt i förväg då man kan frysa in köttet.

Ingredienser

  • Polarknäcke Original
  • 2 skivor Polarknäcke
  • ½ dl socker
  • 0.3 dl salt
  • 1 tsk krossade enbär
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 200 g filébit av viltkött, exempelvis ren
  • 1 tub pepparrotskräm
  • Dekoration:
  • krasse eller färsk timjan

Gör så här

Gravat kött

  1. Blanda samman socker, salt, enbär och svartpeppar och gnid in i köttet ordentligt med blandningen.
  2. Lägg köttet i dubbla plastpåsar, dra ut så mycket luft som möjligt och knyt igen. Låt stå minst ett dygn. Vänd gärna påsen några gånger under gravningen.
  3. Om du fryser in köttet efter gravning är det lättare att skära tunna skivor.

Montering

  1. Skär köttet i tunna skivor.
  2. Bryt brödet i mindre bitar, lägg på en klick pepparrotskräm och en bit av det gravade köttet.
  3. Toppa med färsk timjan eller krasse.

Tips

  1. Välj att grava köttet själv eller köp färdiggravat. Går även utmärkt att använda rökt viltkött.