Polarknäcke med gravat viltkött, pepparrotskräm och timjan
Gravat kött är väldigt enkelt att laga, men det gäller att vara ute i god tid då gravningsprocessen tar minst ett dygn. Det går bra att förbereda långt i förväg då man kan frysa in köttet.
Ingredienser
- Polarknäcke Original
- 2 skivor Polarknäcke
- ½ dl socker
- 0.3 dl salt
- 1 tsk krossade enbär
- 1 tsk mald svartpeppar
- 200 g filébit av viltkött, exempelvis ren
- 1 tub pepparrotskräm
- Dekoration:
- krasse eller färsk timjan
Gör så här
Gravat kött
- Blanda samman socker, salt, enbär och svartpeppar och gnid in i köttet ordentligt med blandningen.
- Lägg köttet i dubbla plastpåsar, dra ut så mycket luft som möjligt och knyt igen. Låt stå minst ett dygn. Vänd gärna påsen några gånger under gravningen.
- Om du fryser in köttet efter gravning är det lättare att skära tunna skivor.
Montering
- Skär köttet i tunna skivor.
- Bryt brödet i mindre bitar, lägg på en klick pepparrotskräm och en bit av det gravade köttet.
- Toppa med färsk timjan eller krasse.
Tips
- Välj att grava köttet själv eller köp färdiggravat. Går även utmärkt att använda rökt viltkött.