Polarknäckepizza med ananas
Ett tips när du gör pizza på hårt bröd är att ha en tomatsås i botten och sedan toppa med tomater och andra ”blöta” ingredienser när pizzan är tillagad. Blir extra gott och gör att pizzan behåller krispigheten lite längre.

Förslag på bröd
Polarknäcke Havre
Ingredienser
- 4 Polarknäcke Havre
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk olivolja
- 1 msk vatten
- 4 skivor ost (t.ex. Gouda)
- 2 skivor ananas
- 4 cocktailtomater
- 8 blad färsk basilika
- salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda tomatpuré, olja och vatten till en tomatsås, smaka av med salt och peppar.
- Lägg bröden på en plåt och täck med tomatsåsen, lägg på ost och grädda ca 10 min eller tills osten smält och fått lite färg.
- Låt svalna något och toppa sedan med bitar av ananas, tomater delade i kvartar och den färska basilikan.