Polarrenens smörgåstårta med räkor
Receptbidrag från Sara Olsson.
Ingredienser
Gör så här
- Börja med att blanda ihop basröran med naturell färskost, creme fraiche, salt och peppar.
- Räkröra: Blanda räkor, rödlök, dijonsenap, hackad dill och pressad citron. Blanda med 2/3 av basröran.
- Äppelröra: Ta 1/3 av basröran och blanda med äpple, fänkål och riven pepparrot.
- Bygg upp tårtan med två halvmånar per lager. Bred ut räkröra på första lagret, äppelröran i mittenlagret och sedan mer räkröra på toppen.
- Toppa sedan med t ex 100 g skalade räkor, 50 g stenbitsrom, 2 kokta ägg i klyftor, ett litet knippe dill, 1 paprika I valfri färg och 1 morot i tunna remsor för att rulla. Om du har tid och ork, skapa gärna ett finurligt motiv med toppingen!