stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Polarkaka
  • smör att breda på brödet
  • 2 rödlökar
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 5 dl riven Västerbottensost
  • 6 ägg
  • 1 burk kesella
  • 1 salladshuvud
  • 600 g inlagd sill
  • 260 g senapssill
  • 260 g ansjovissill
  • svartpeppar
  • gräslök
  • dill
1
2
3
4
5
0 röster

Polarsilltårta

Receptbidrag från Yvonne Johansson.

Ingredienser

  • 6 halvmånar Polarkaka
  • smör att breda på brödet
  • 2 rödlökar
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 5 dl riven Västerbottensost
  • 6 ägg
  • 1 burk kesella
  • 1 salladshuvud
  • 600 g inlagd sill
  • 260 g senapssill
  • 260 g ansjovissill
  • svartpeppar
  • gräslök
  • dill

Gör så här

  1. Bred smör på alla brödskivorna. Blanda kesella och Västerbottensost och bred ut på första lagret bröd. Hacka en lök och sprid över brödet och häll över gräddfilen.
  2. På nästa lager, skiva alla äggen och lägg på brödet, tillsätt svartpeppar på äggen, bred sedan ut all majonnäs på äggen.
  3. På nästa lager, fördela grönsallad på hela brödet, lägg sedan de tre olika sillarna på salladsbädden. Lägg gärna på lite rödlöksringar, lite gräslök och dillkvistar också.

Fler recept med