stäng av

Ingredienser

  • 2 st 3-pack med Polarkaka
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 dl bostongurka
  • ½ finhackad gul lök
  • 2 burkar creme fraiche
  • 1 burk smetana
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk vindaloocurry
  • 1 tsk Västervikssenap
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • salt
  • 1 burk naturell färskost
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1500 g räkor med skal
  • 100 g gravad lax i tunna skivor
  • finhackad ruccola
  • torkad dill
1
2
3
4
5
0 röster

Räkfrossa

Receptbidrag från Catarina Davidsson.

Ingredienser

  • 2 st 3-pack med Polarkaka
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 dl bostongurka
  • ½ finhackad gul lök
  • 2 burkar creme fraiche
  • 1 burk smetana
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk vindaloocurry
  • 1 tsk Västervikssenap
  • ½ tsk grovmald svartpeppar
  • salt
  • 1 burk naturell färskost
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1500 g räkor med skal
  • 100 g gravad lax i tunna skivor
  • finhackad ruccola
  • torkad dill

Gör så här

  1. Häll av vätskan från tonfisken och mosa den med en gaffel. Blanda den finhackade gula löken med tonfisken. Rör ihop det med bostongurka, 2 burkar creme fraiche, smetana, majonnäs, curry, senap, svartpeppar och salt.
  2. Lägg ut två Polarkakor till en rund botten, lägg på fyllning. Varva sedan Polarkakor och fyllning. Lämna den översta Polarkakan utan fyllning. Klä tårtan med folie och låt stå kallt över natten.
  3. täcka in hela kanten. Dekorera med skivade ägg, skalade räkor, lax och hackad sallad. Strö till sista över lite torkad dill. Smaklig spis!

Fler recept med