Råraka med kräftstjärtar och dillcrème
Det krispiga brödet med den stekta rårakan blir en perfekt kombination.
Förslag på bröd
Polarknäcke Original
Ingredienser
- 4 Polarknäcke Original
- Dillcrème:
- 2 dl crème fraîche
- 3 msk hackad dill
- 1 msk citronsaft
- Råraka:
- 4 stora potatisar, fast sort
- salt & peppar
- 25 g smör
- 1 dl solrosolja
- Till servering:
- 150 g kräftstjärtar
- 1 citron, skär i klyftor
- Lagrad ost, tex Västerbottensost
- Finhackad gräslök till garnering
Gör så här
Dillcrème
- Blanda crème fraîche, dill och citronsaft i en bunke. Ställ i kylen tills servering.
Råraka
- Riv potatisen med skalet på, lägg i en bunke och salta och peppra.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna.
- Klicka ut den rivna potatisen i 4 högar, pressa ner med en stekspade.
- Stek ca 2 min på varje sida till de får en krispig yta.
Servering
- Lägg en råraka på ett Polarknäcke, toppa med en klick dillcrème, kräftstjärtar och riv sedan över den lagrade osten och strö över lite finhackad gräslök.
- Servera med citronklyfta.