Rostad Vetekaka med aprikosmarmelad, blåmögelost och valnötter
Förslag på bröd
Vetekaka
Ingredienser
- 4 Vetekaka
- 1 bit blåmögelost
- 1 dl valnötter
- 1 msk rinnande honung
- Aprikosmarmelad
- 200 g torkade aprikoser
- 3 dl vatten
- 100 g rörsocker
- 1 vaniljstång
- 1 stjärnanis
- 1 kanelstång
Gör så här
- Gör klart aprikosmarmeladen först. Tärna aprikoserna fint, blanda i kastrull med vatten, socker och kryddorna. Låt sjuda försiktigt ca 10 minuter och låt svalna helt.
- Förvara i burk i kylen till servering. Servera rostade bröd med aprikosmarmelad, ost och gärna valnötter doppade i honung.
- Tips! Valnötterna behöver inte doppas i honung men det blir oerhört gott till det övriga! Har du fast honung går det bra att värma den lite i micron så blir den lite lösare innan du blandar med nötterna, nötterna får lite mer smak när de är lite varma också.