stäng av

Ingredienser

  • 4 Vetekaka
  • 1 bit blåmögelost
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk rinnande honung
  • Aprikosmarmelad
  • 200 g torkade aprikoser
  • 3 dl vatten
  • 100 g rörsocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
1
2
3
4
5
1 röst

Rostad Vetekaka med aprikosmarmelad, blåmögelost och valnötter

Recept skapat av Ida Jerrevik

Förslag på bröd

Vetekaka

Ingredienser

  • 4 Vetekaka
  • 1 bit blåmögelost
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk rinnande honung
  • Aprikosmarmelad
  • 200 g torkade aprikoser
  • 3 dl vatten
  • 100 g rörsocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Gör klart aprikosmarmeladen först. Tärna aprikoserna fint, blanda i kastrull med vatten, socker och kryddorna. Låt sjuda försiktigt ca 10 minuter och låt svalna helt.
  2. Förvara i burk i kylen till servering. Servera rostade bröd med aprikosmarmelad, ost och gärna valnötter doppade i honung.
  3. Tips! Valnötterna behöver inte doppas i honung men det blir oerhört gott till det övriga! Har du fast honung går det bra att värma den lite i micron så blir den lite lösare innan du blandar med nötterna, nötterna får lite mer smak när de är lite varma också.

Fler recept med