Rotfruktspizza
En riktigt fräsch och god minipizza med rotfrukter som passar både till lunch och middag.
Förslag på bröd
Vetekaka
Ingredienser
- 4 Vetekaka
- 1 morot
- 1 palsternacka
- ½ dl creme fraiche
- ½ pressad vitlöksklyfta (efter tyckte och smak)
- 2 buketter av färsk blomkål, hyvlad i tunna skivor (med mandolin eller osthyvel)
- 1 dl riven ost
- 1 dl färsk bladspenat
- olja
- vinäger
- timjan
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Skär morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg på en plåt och ringla över lite olja och salta. Rosta i 200 gradig ugn ca 10 minuter.
- Gör en dressing av vinäger, olja, timjan och lite salt och peppar.
- Blanda creme fraiche och vitlök. Smaksätt med salt.
- Lägg ut bröden på en plåt med bakplåtspapper och bred på vitlökskrämen, strö över ost, lägg på rotfrukter och hyvlad blomkål.
- Baka i 225-gradig ugn ca 8-10 minuter.
- Vänd spenaten i dressingen och toppa pizzorna med spenat.