Saffranstårta
Receptet är tillagat på åtta stycken halvmånar, 2 påsar Jubileumskaka.
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
Gör så här
Saffransblandning
- Stöt först saffran med socker till ett fint pulver.
- Vispa sedan grädden luftig innan du tillsätter crème fraiche och vispar ytterligare.
- Rör sedan ner saffranspulvret samt saltet i gräddblandningen.
Färskostblandning
- Dela och skölj purjolöken, skär i tunna skivor.
- Mixa färskosten med 300 g av köttet, skala och riv pepparroten och rör sedan ner i mixen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Klipp av 6–8 persiljevippor för dekoration och hacka resten fint.
Montering
- Bred ut färskostmixen på den understa brödkakan.
- Lägg på ännu en brödkaka och bred den med saffranblandningen, strö sedan ut rikligt med fint skuren purjolök ovanpå.
- Lägg på en tredje brödkaka och bred ut ännu ett lager av färskostmixen.
- Bred ut resten av saffranskrämen på den fjärde och sista brödskivan, strö över fint skuren purjolök och finhackad persilja.
- Dekorera med resten av köttet, persiljevippor och tranbär. Servera och njut!