Sarek vikmacka
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 1 Sarek
- 40 g Rökt renstek
- 25 g Västerbottensost, riven
- 2 msk Creme fraiche
- 2 msk Majonäs
- 1 tsk Senap
- Salt och peppar
- Salladsblad
- Gräslök
Gör så här
- Skär rensteken i skivor, spara minst en skiva till dekoration och hacka resten i pyttesmå tärningar.
- Blanda med riven ost, crème fraiche, majonnäs och senap, smaka av med salt och peppar.
- Hacka eller klipp gräslöken i små ringar.
- Lägg ut salladsblad över hela brödet, klicka över röran och fördela rensteken i smulor över.
- Vik ihop nästan hela brödet men lämna en liten remsa så att man kan se den goda fyllningen, dekorera med gräslöksringar.
- Tips! Låt gärna röran stå över natten eller i alla fall ett par timmar i kyl för att smakerna ska sätta sig ordentligt. Men den är god redan nu om du inte kan hålla dig…