Sareksnittar med picklade grönsaker och smaksatt färskost
Variera dina Sareksnittar med olika picklade grönsaker och smaksätt färskosten med dina favoritsmaker.
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 1 Sarek
- Picklade grönsaker:
- 2 dl grovt salt
- 400 g grönsaker (vi använde morot, gulbeta, polkabeta och rödkål)
- lag:
- 1 msk ättika
- 2 msk socker
- 3 msk vatten
- 1 tsk salt
- 1 knippe dill
- 1 lagerblad
- 1 krm vitpeppar
- Snittar:
- 1 paket Sarek
- grönkål
- 1 förpackning färskost
- smaksättningar, tex: Hovmästarsås, hackad saltgurka och honung, pepparrot och hackat äpple
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 C°. Blanda ingredienserna till lagen, hetta upp tills sockret lösts sig och låt svalna.
- Häll saltet i en ugnsfast form och lägg på grönsakerna, med skal på. Baka i 40 minuter eller tills rotfrukterna känns genomstekta med fortfarande spänstiga
- Skala rotfrukterna och lägg grönsakerna i en plastpåse tillsammans med lagen i kylen över natten. Skär dem tunt.
- Blanda färskosten med valfri smaksättning och bred på Sarekbröden. Lägg på de picklade grönsakerna och sist grönkålen. Rulla ihop och snitta.