stäng av

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • Picklade grönsaker:
  • 2 dl grovt salt
  • 400 g grönsaker (vi använde morot, gulbeta, polkabeta och rödkål)
  • lag:
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe dill
  • 1 lagerblad
  • 1 krm vitpeppar
  • Snittar:
  • 1 paket Sarek
  • grönkål
  • 1 förpackning färskost
  • smaksättningar, tex: Hovmästarsås, hackad saltgurka och honung, pepparrot och hackat äpple
1
2
3
4
5
80 röster

Sareksnittar med picklade grönsaker och smaksatt färskost

Variera dina Sareksnittar med olika picklade grönsaker och smaksätt färskosten med dina favoritsmaker.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • Picklade grönsaker:
  • 2 dl grovt salt
  • 400 g grönsaker (vi använde morot, gulbeta, polkabeta och rödkål)
  • lag:
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe dill
  • 1 lagerblad
  • 1 krm vitpeppar
  • Snittar:
  • 1 paket Sarek
  • grönkål
  • 1 förpackning färskost
  • smaksättningar, tex: Hovmästarsås, hackad saltgurka och honung, pepparrot och hackat äpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 C°. Blanda ingredienserna till lagen, hetta upp tills sockret lösts sig och låt svalna.
  2. Häll saltet i en ugnsfast form och lägg på grönsakerna, med skal på. Baka i 40 minuter eller tills rotfrukterna känns genomstekta med fortfarande spänstiga
  3. Skala rotfrukterna och lägg grönsakerna i en plastpåse tillsammans med lagen i kylen över natten. Skär dem tunt.
  4. Blanda färskosten med valfri smaksättning och bred på Sarekbröden. Lägg på de picklade grönsakerna och sist grönkålen. Rulla ihop och snitta.

Fler recept med