stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 200 g Kantareller (eller annan god matsvamp)
  • 1 Rödlök, skivad
  • 500 g Blandat grönt i bitar, t ex grönkål och sockerärtor
  • 125 g Halloumi, i bitar
  • 2 dl Mathavre, kokt
  • ½ dl Rostad mandel, hackad
  • 2 dl Matyoghurt
  • 2 msk Lingonsylt
  • Salt
  • Smör till stekning
  • Färska lingon till dekoration
1
2
3
4
5
15 röster

Sarekstrutar med kantareller, halloumi och bönor

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 200 g Kantareller (eller annan god matsvamp)
  • 1 Rödlök, skivad
  • 500 g Blandat grönt i bitar, t ex grönkål och sockerärtor
  • 125 g Halloumi, i bitar
  • 2 dl Mathavre, kokt
  • ½ dl Rostad mandel, hackad
  • 2 dl Matyoghurt
  • 2 msk Lingonsylt
  • Salt
  • Smör till stekning
  • Färska lingon till dekoration

Gör så här

  1. Fräs svampen i smör i en panna.
  2. Tillsätt lök, grönsaker och halloumi.
  3. Fräs tills grönsakerna mjuknar och osten fått gyllene stekyta.
  4. Lägg i bönor, rostad mandel och mathavre, smaka av med salt.
  5. Blanda yoghurt och lingonsylt.
  6. Fördela grönsaksröran på brödskivorna, toppa med lingonyoghurt och några färska lingon.
  7. Rulla ihop till wraps, toppa med en klick lingonyoghurt.