Sarekstrutar med kantareller, halloumi och bönor

Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- 200 g Kantareller (eller annan god matsvamp)
- 1 Rödlök, skivad
- 500 g Blandat grönt i bitar, t ex grönkål och sockerärtor
- 125 g Halloumi, i bitar
- 2 dl Mathavre, kokt
- ½ dl Rostad mandel, hackad
- 2 dl Matyoghurt
- 2 msk Lingonsylt
- Salt
- Smör till stekning
- Färska lingon till dekoration
Gör så här
- Fräs svampen i smör i en panna.
- Tillsätt lök, grönsaker och halloumi.
- Fräs tills grönsakerna mjuknar och osten fått gyllene stekyta.
- Lägg i bönor, rostad mandel och mathavre, smaka av med salt.
- Blanda yoghurt och lingonsylt.
- Fördela grönsaksröran på brödskivorna, toppa med lingonyoghurt och några färska lingon.
- Rulla ihop till wraps, toppa med en klick lingonyoghurt.