stäng av

Ingredienser

  • 6 stycken Polarkakor
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl majonnäs
  • 12 dl creme fraiche
  • 2 tomater
  • 2 ägg
  • 1 paket crabfish, ca 150 g
  • dill
  • gräslök
  • salt
  • peppar
1
2
3
4
5
0 röster

Sivs smörgåstårta

Receptbidrag från Viktoria Pettersson.

Ingredienser

  • 6 stycken Polarkakor
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl majonnäs
  • 12 dl creme fraiche
  • 2 tomater
  • 2 ägg
  • 1 paket crabfish, ca 150 g
  • dill
  • gräslök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Vispa 1 dl grädde och blanda med 2 dl majonnäs och 2 dl creme fraiche. Dela upp blandningen i två skålar.
  2. Skålla tomaterna och ta bort skalet, koka äggen hårt och låt de kallna. Mixa tomaterna, äggen, crabfishen, dill och gräslök i en matberedare, smaksätt med salt och peppar. Blanda ned röran i den ena skålen med creme fraiche-blandningen, bred ut fyllningen på Polarbrödet. Bygg tårtan i tre våningar, avsluta med att breda den andra skålen creme fraiche-blandning utanpå tårtan.
  3. Dekorera med färska räkor, stenbitsrom valfria grönsaker, citron och färsk dill.

Fler recept med