stäng av

Ingredienser

  • 1 förpackning Polarpärlan vete
  • 5 dl lätt creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 burkar stenbitsrom
  • 1 paket rökt skinka
  • 5 kokta ägg
  • 1 rödlök
  • 1 purjolök
  • 2 krukor dill
  • 800 g räkor
  • gurka
  • kruksallat
  • tomat
1
2
3
4
5
0 röster

Skagendröm

Receptbidrag från Johanna Andersson.

Ingredienser

  • 1 förpackning Polarpärlan vete
  • 5 dl lätt creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 burkar stenbitsrom
  • 1 paket rökt skinka
  • 5 kokta ägg
  • 1 rödlök
  • 1 purjolök
  • 2 krukor dill
  • 800 g räkor
  • gurka
  • kruksallat
  • tomat

Gör så här

  1. Börja med att skära bort yttersta kanterna på brödet så att de blir fyrkantiga. Placera ut hälften av brödet på en bricka.
  2. Blanda 2,5 dl creme fraiche med 0,5 dl majonnäs. Finhacka purjolök och den rökta skinkan. Salt och peppar efter smak. Bred ut fyllningen på brödet. Lägg på resterande bröd ovanpå fyllningen.
  3. Blanda 2,5 dl creme fraiche med 0,5 dl majonnäs. 1 burk stenbitsrom och ca 1 kruka dill, finhacka dillen och blanda i. Salt och peppar. Bred på brödet.
  4. Skala räkorna och äggen. Garnera efter tycke och smak. Tvätta salladsblad och fäst runtom tårtan. Lägg till sist på gurka, tomat och dillkvistar samt stenbitsrom.

Fler recept med