Små pajer på Sarek med lagrad ost, stenbitsrom och dill
Det är enkelt att använda Sarek tunnbröd som pajskal! Forma brödet i en muffinsform med hjälp av vatten och förgrädda.
Det går lika bra att toppa med tex räkor, lufttorkad skinka, inlagd paprika eller oliver.
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- Sarek
- 1 skiva Sarek
- olja att pensla formen med
- 4 dl riven lagrad ost
- 1 burk stenbitsrom
- 1 finhackad rödlök
- 1 kruka dill
- nymald svartpeppar
Gör så här
- Pensla muffinsformar med lite olja.
- Dela brödet i 6 bitar och pensla bitarna med lite vatten.
- Lägg ner brödbitarna och pressa försiktigt ut i formen.
- Bäst är att använda en muffinsplåt men det går även bra med engångsformar.
- Lägg ner den rivna osten i brödformarna och baka i ugnen på 175 grader i 15-20 min.
- Låt pajerna svalna något och klicka sedan på stenbitsrom och lite hackad lök.
- Toppa med dill och lite svartpeppar.