stäng av

Ingredienser

  • Sarek
  • 1 skiva Sarek
  • olja att pensla formen med
  • 4 dl riven lagrad ost
  • 1 burk stenbitsrom
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 kruka dill
  • nymald svartpeppar
1
2
3
4
5
16 röster

Små pajer på Sarek med lagrad ost, stenbitsrom och dill

Det är enkelt att använda Sarek tunnbröd som pajskal! Forma brödet i en muffinsform med hjälp av vatten och förgrädda.
Det går lika bra att toppa med tex räkor, lufttorkad skinka, inlagd paprika eller oliver.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • Sarek
  • 1 skiva Sarek
  • olja att pensla formen med
  • 4 dl riven lagrad ost
  • 1 burk stenbitsrom
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 kruka dill
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Pensla muffinsformar med lite olja.
  2. Dela brödet i 6 bitar och pensla bitarna med lite vatten.
  3. Lägg ner brödbitarna och pressa försiktigt ut i formen.
  4. Bäst är att använda en muffinsplåt men det går även bra med engångsformar.
  5. Lägg ner den rivna osten i brödformarna och baka i ugnen på 175 grader i 15-20 min.
  6. Låt pajerna svalna något och klicka sedan på stenbitsrom och lite hackad lök.
  7. Toppa med dill och lite svartpeppar.

Fler recept med