stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 200 g blandfärs eller vegetarisk färs
  • salt och peppar
  • olja till stekning
  • Dressing:
  • dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk bostongurka
  • salt och peppar
  • Till servering:
  • 4 salladsblad, strimlade
  • ¼ gurka, strimlad
  • 1 tomat, tunna skivor
  • 1 röd lök, tunna skivor
  • 1 dl riven ost, gärna cheddar
1
2
3
4
5
5 röster



Smashed burgerrulle på Sarek

Vår variant av smashed burger taco, där vi har bytt ut tortillabrödet mot vårt mjuka tunnbröd. Vill du ha den klassiska runda formen går det lika bra att använda vårt runda tunnbröd Njalla och vika på mitten.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 200 g blandfärs eller vegetarisk färs
  • salt och peppar
  • olja till stekning
  • Dressing:
  • dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk bostongurka
  • salt och peppar
  • Till servering:
  • 4 salladsblad, strimlade
  • ¼ gurka, strimlad
  • 1 tomat, tunna skivor
  • 1 röd lök, tunna skivor
  • 1 dl riven ost, gärna cheddar

Gör så här

Dressing

  1. Börja med att blanda crème fraiche, chilisås, bostongurka, salt och peppar. Ställ åt sidan.

Grönsaker

  1. Skölj grönsakerna. Strimla salladen, skiva löken, skär gurkan i tunna stavar, skiva tomaterna.

Stekning och montering

  1. Lägg ut tunnbröden på arbetsbänken och fördela lika delar köttfärs på var och en. Tryck ut köttfärsen så tunt som möjligt på hela brödet. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  2. Hetta upp en stekpanna på hög värme med matolja. Lägg ner tunnbrödet med köttsidan nedåt och tryck till ordentligt över brödet då och då, stek ca 5 min, tills färsen blivit genomstekt. Vänd sedan och stek en minut till så brödet får en fin yta.
  3. Lägg upp brödet på en skärbräda och lägg på sallad, tomat, lök, gurka och riven ost. Toppa med dressing och rulla samman. Ät direkt.

Tips!

  1. Använd en hamburgersmasher för att trycka ut färsen, lägg bakplåtspapper mellan köttet och smashern så kladdar det mindre. Vill du ha mer smak i såsen kan du tillsätta paprikapulver, lökpulver och vitlökspulver.
  2. Vill du servera till ett större sällskap kan du med fördel varmhålla de stekta bröden i ugnen på100°C (varmluft) eller 125°C (vanlig).

Fler recept med