Smörgås med skinka, Västerbottensost och örtkräm
En klassisk ost- och skinkmacka som vi piffat till med en fräsch örtkräm, använd istället för smör som bas eller klicka på som topping som vi gjort. Eller gör både och, extra smarrigt!

Förslag på bröd
Jubileumskakor Vete
Ingredienser
- 4 Jubileumskakor Vete
- Örtkräm:
- 1 dl färskost
- 1 msk hackad färsk timjan
- 2 msk riven Västerbottenost (eller annan lagrad ost)
- salt och peppar
- Till servering:
- 4 salladsblad
- 8 skivor skinka
- 8 skivor Västerbottenost (eller annan lagrad ost)
- ev lite färsk timjan till dekoration
Gör så här
Örtkräm
- Blanda färskost, riven ost och hackad timjan. Smaka av med salt och peppar.
Montering
- Fördela sallad, ost och skinka på bröden (smöra bröden först om så önskas), klicka på lite örtkräm och dekorera med lite timjan.
Tips!
- Örtkrämen kan också göras med t ex hackad persilja, basilika, dragon eller någon annan krydda, går också bra med torkade örter. Finhackade soltorkade tomater är också gott i. Den går bra att förbereda och förvara i kylen flera dagar. Krämen är också utmärkt fyllning i en smörgåstårta!
- Kan också serveras som en varm macka. Lägg på en extra brödskiva som lock och grilla i smörgåsgrill ca 4-5 minuter eller tills osten smält och bröden fått fin färg.