stäng av

Ingredienser

  • 4 Vetekaka
  • 500 g färskost
  • 1 liten bit pepparrot (ca 50 g)
  • salt och peppar
  • 500 g varmrökt lax
  • 250 g sparris (kokt och nedkyld)
  • färsk timjan
1
2
3
4
5
24 röster

Smörgås med varmrökt lax, sparris och pepparrotskräm

Förslag på bröd

Vetekaka

Ingredienser

  • 4 Vetekaka
  • 500 g färskost
  • 1 liten bit pepparrot (ca 50 g)
  • salt och peppar
  • 500 g varmrökt lax
  • 250 g sparris (kokt och nedkyld)
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Börja med pepparrotskrämen. Riv pepparrot fint, blanda med färskost och vispa luftig. Smaka av med salt och peppar. Låt vila en stund i kylen.
  2. Montera smörgåsarna med pepparrotskräm i botten (spritsa gärna ut krämen), sparris ovanpå och lax på toppen. Dekorera med färsk timjan.