Smörgåstårta chicken caesar
Om du gillar caesarsallad kommer du att älska denna smörgåstårta med kyckling, parmesan och grönsaker!
Receptet är tillagat på sex stycken halvmånar, 1,5 påse Jubileumskaka.

Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- 6 halvmånar Jubileumskaka
- 400 g urbenad grillad kyckling
- 200 g marinerade soltorkade tomater
- 200 g grillad paprika
- 1½ kruka basilika
- 400 g naturell färskost
- 1 liten vitlöksklyfta, pressad eller finhackad
- 3 dl riven parmesanost
- 1 msk sardellpasta
- 2½ krm salt
- 3 krm svartpeppar
- 1 tsk rivet citronskal
- Saltrostade nötter:
- 50 g pinjenötter
- 1 tsk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- Garnering:
- 300 g tomater i olika färger
- 2 gemsallad
- 50 g parmesanost
- ärtskott
- basilikablad
Gör så här
- Hacka kycklingköttet, paprikan och tomaterna. Repa och hacka hälften av bladen från basilikan Blanda kyckling, paprika, tomater, basilika, 300 g färskost, parmesanost, sardellpasta, vitlök, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- Lägg 2 brödbottnar bredvid varandra och fördela hälften av röran på bottnen. Lägg på de andra bottnarna och bred över resterande röra. Lägg på två brödskivor.
- Blanda 100 g färskost med citronskal, 2 krm salt och 1 krm peppar. Bred osten på brödet. Plasta in tårtan och ställ i kylen ca 3 timmar.
Saltrostade nötter
- Rosta nötterna i en stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt olja och flingsalt. Låt kallna.
Garnering
- Halvera tomaterna. Garnera tårtan med tomater, sallad, flagad parmesanost, ärtskott, basilika, blommor och nötter.