stäng av

Ingredienser

  • 1 paket Polarkaka
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1 burk tångrom, rökt rom
  • 4 dl creme fraiche
  • dl majonnäs
  • 4 kokta ägg, hackade
  • 1 dl dill, hackad
  • 2 dl finhackad purjolök
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 paket lax, rökt
  • 150 g räkor
  • 3 kokta ägg i klyftor
  • gurkskivor
  • körsbärstomater
  • citron i skivor
  • 1 kruksallad eller isbergsssallad
1
2
3
4
5
0 röster

Smörgåstårta ”favorit”

Receptbidrag från Mattias Olsson.

Ingredienser

  • 1 paket Polarkaka
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1 burk tångrom, rökt rom
  • 4 dl creme fraiche
  • dl majonnäs
  • 4 kokta ägg, hackade
  • 1 dl dill, hackad
  • 2 dl finhackad purjolök
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 paket lax, rökt
  • 150 g räkor
  • 3 kokta ägg i klyftor
  • gurkskivor
  • körsbärstomater
  • citron i skivor
  • 1 kruksallad eller isbergsssallad

Gör så här

  1. Innan du lägger första lagret, pressa ut lite citronjuice på brödet, ger en extra saftig smörgåstårta!
  2. Blanda ihop fyllningen med tonfisk tångrom, 2 dl creme fraiche, 4 msk majonnäs 4 kokta och hackade ägg, hackad dill, finhackad purjolök och citronpeppar. Lägg två lager mellan bröden och ställ i kylen tills dagen efter eller till några timmar innan den ska ätas.
  3. Garnera tårtan alldeles innan den ska ätas! Rör ihop 2 dl creme fraiche, 1 dl vispad grädde och 1 dl majonnäs och täck tårta med det.
  4. Toppa sedan med rökt lax, räkor, ägg i klyftor, gurkskivor, körsbärstomater och citron i skivor. Salladen kan du fästa runtom tårtan.

Fler recept med