Smörgåstårta ”favorit”
Receptbidrag från Mattias Olsson.
Ingredienser
- 1 paket Polarkaka
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 1 burk tångrom, rökt rom
- 4 dl creme fraiche
- 1½ dl majonnäs
- 4 kokta ägg, hackade
- 1 dl dill, hackad
- 2 dl finhackad purjolök
- 1 tsk citronpeppar
- 1 dl vispad grädde
- 1 paket lax, rökt
- 150 g räkor
- 3 kokta ägg i klyftor
- gurkskivor
- körsbärstomater
- citron i skivor
- 1 kruksallad eller isbergsssallad
Gör så här
- Innan du lägger första lagret, pressa ut lite citronjuice på brödet, ger en extra saftig smörgåstårta!
- Blanda ihop fyllningen med tonfisk tångrom, 2 dl creme fraiche, 4 msk majonnäs 4 kokta och hackade ägg, hackad dill, finhackad purjolök och citronpeppar. Lägg två lager mellan bröden och ställ i kylen tills dagen efter eller till några timmar innan den ska ätas.
- Garnera tårtan alldeles innan den ska ätas! Rör ihop 2 dl creme fraiche, 1 dl vispad grädde och 1 dl majonnäs och täck tårta med det.
- Toppa sedan med rökt lax, räkor, ägg i klyftor, gurkskivor, körsbärstomater och citron i skivor. Salladen kan du fästa runtom tårtan.