stäng av

Ingredienser

  • 1 paket Polarkaka
  • 5 dl potatissallad (gör egen eller köp färdig på burk)
  • 1 burk grön pesto
  • 1 burk röd pesto
  • 3 dl cream fraiche
  • 200 g ruccola
  • 1 gurka
  • 400 g mozzarella
  • 1 burk oliver
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 1 paket körsbärstomater
  • 140 g Milanosalami
  • 140 g lufttorkad skinka
  • krasse
  • tomat
1
2
3
4
5
6 röster

Smörgåstårta goes Italian

Receptbidrag från Malin Wendel.

Ingredienser

  • 1 paket Polarkaka
  • 5 dl potatissallad (gör egen eller köp färdig på burk)
  • 1 burk grön pesto
  • 1 burk röd pesto
  • 3 dl cream fraiche
  • 200 g ruccola
  • 1 gurka
  • 400 g mozzarella
  • 1 burk oliver
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 1 paket körsbärstomater
  • 140 g Milanosalami
  • 140 g lufttorkad skinka
  • krasse
  • tomat

Gör så här

  1. Lägg ett lager Polarkaka så det blir en stor cirkel. Smeta på ett lager grön pesto och sedan rikligt med potatissallad. Lägg ytterligare ett lager med Polarkaka, smeta på grön pesto och ett tunnare lager med potatissallad.
  2. Lägg på det sista lagret med Polarkaka och smeta på creme fraiche samt röd pesto. Var noga med att allt kommer ut till kanterna. Blir det kletigt så torka av.
  3. Fäst gurkskivor längs med kanten med hjälp av en dutt pesto. Lägg på ruccola och börja sedan dekorera efter hur du vill att den ska se ut. När allt är på plats så klipp över lite krasse och avsluta dekorationen med en tomatros.
  4. Tips! Om du köper lite finare råvaror på mozzarella, kött, oliver och körsbärstomater så betalar det tillbaka sig i smak.

Fler recept med