Smörgåstårta klassisk
Receptet är tillagat på sex stycken halvmånar, 1,5 påse Jubileumskaka.
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- 6 halvmånar Jubileumskaka
- 100 g Färskost, naturell
- 1 dl Crème fraiche
- 100 g Kruksallat
- 150 g Rostbiff
- 100 g Pastrami
- Physalis
- 1 Rött äpple
- Gräslök, några strån
- Fyllning 1
- 1 Rött äpple, tärnat
- 1 dl Saltgurka, tärnad
- 1 dl Soltorkade tomater, strimlade
- 2 dl Crème fraiche
- Fyllning 2
- 100 g Kokt skinka (alt rökt), strimlad
- 2 tsk Pepparrot, riven
- 1 dl Bladpersilja, strimlad
- 200 g Färskost, naturell
Gör så här
- Blanda fyllningarna var för sig. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Fördela fyllning 1 på två Jubileumskakor, lägg de skurna sidorna mot varandra. Lägg på två Jubileumskakor med skarven åt motsatta hållet, fördela fyllning 2.
- Blanda färskost med crème fraiche och bred på de resterande Jubileumskakorna, lägg dem på toppen.
- Garnera med sallat, rostbiff, pastrami, physalis, äpple och gräslök.