stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk stenbitsrom
  • 150 g kallrökt lax, hackad i små bitar
  • Några knippen färsk koriander
  • 250 g räkor, hackade i små bitar (gärna handskalade)
  • ½ rödlök, finhackad
  • 1 klick wasabi
  • lite riven färsk ingefära och vitlök efter tycke och smak
  • salt och peppar
  • rädisor (till garnering)
  • En näve skalade räkor (till garnering)
  • Några skivor kallrökt lax (till garnering)
  • Några klickar stenbitsrom (till garnering)
  • Finklippt gräslök (till garnering)
  • Korianderblad (till garnering)
  • Lime i klyftor (till garnering)
1
2
3
4
5
40 röster

Smörgåstårta med asiatiska smaker

Recept skapat av Underbara Clara

En fantastiskt fräsch smörgåstårta med smak av wasabi, ingefära och färsk koriander (kan bytas ut mot basilika).

Receptet är tillagat på sex stycken halvmånar, 1,5 påse Jubileumskaka.

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk stenbitsrom
  • 150 g kallrökt lax, hackad i små bitar
  • Några knippen färsk koriander
  • 250 g räkor, hackade i små bitar (gärna handskalade)
  • ½ rödlök, finhackad
  • 1 klick wasabi
  • lite riven färsk ingefära och vitlök efter tycke och smak
  • salt och peppar
  • rädisor (till garnering)
  • En näve skalade räkor (till garnering)
  • Några skivor kallrökt lax (till garnering)
  • Några klickar stenbitsrom (till garnering)
  • Finklippt gräslök (till garnering)
  • Korianderblad (till garnering)
  • Lime i klyftor (till garnering)

Gör så här

  1. Förbered fyllningen i små skålar, till de olika lagren på tårtan.

Fyllning lager 1

  1. Blanda 1 dl creme fraiche, 1 dl turkisk yoghurt, 150g kallrökt hackad lax och några knippen finhackad koriander. Salta och peppra

Fyllning lager 2

  1. Blanda 1 dl creme fraiche, 1 dl turkisk yoghurt, 2 msk stenbitsrom, 250 hackade räkor, finhackad rödlök och wasabi. Riv i lite ingefära och vitlök. Salta och peppra.

Montering

  1. Lägg jubileumskakan på ett tårtfat och bred på första fyllningen
  2. Lägg på nästa bröd och bred sedan över den andra fyllningen.
  3. Lägg på sista lagret bröd och bred sedan över en blandning av 1 dl turkisk yoghurt och 1 dl creme fraiche.
  4. Dekorera och garnera med skivade rädisor, limeklyftor, kallrökt lax, räkor, klickar av stenbitsrom, finklippt gräslök och korianderblad. Salta och peppra.