Smörgåstårta med avokadomousse och räkor
Receptet är tillagat på sex halvmånar, 1 påse Polarkaka.
Förslag på bröd
Polarkaka
Ingredienser
- 6 st halvmånar Polarkaka
- Fyllning:
- 8 st avokado
- 400 g färskost
- 5 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 st citron (skalet)
- ½ dl citronjuice
- 2 tsk chiliflakes
- salt, svartpeppar
- 200 g skalade räkor
- Till dekoration:
- 200 g skalade räkor
- 10 skivor kallrökt lax
- ½ gurka
- 2 askar groddar, gärna rosa eller annan fin färg
- 300 g sparris, lätt förvälld
Gör så här
- Börja med att skära bort den nedre delen på sparrisen. Koka några minuter i saltat vatten.
Fyllning
- Mosa avokadon med en gaffel eller med en stavmixer för en slätare konsistens.
- Blanda sedan ner färskost, crème fraiche, majonnäs och blanda samman.
- Smaka av med citron, citronskal, chiliflakes, peppar och salt.
Montering
- Lägg ut två halvmånar Polarkaka till en rund tårtbotten på ett fat.
- Bred ut 1/3 del av fyllningen på brödet, strö över ca 100g räkor.
- Lägg på två Polarkakor till – gärna med skarvarna riktade åt ett annat håll än lagret under.
- Bred ut 1/3 del av fyllningen på brödet, strö över ca 100g räkor.
- Lägg på sista lagret med bröd och bred ut resterande fyllning som topping.
Dekoration
- Hyvla gurkan tunt och lägg på.
- Toppa sen med räkor, lax, krasse, sparris och groddar.