Smörgåstårta med fisk och skaldjur
Receptbidrag från Nadja Fryc.
Ingredienser
Gör så här
- Första fyllningen: Blanda tonfisk (häll bort vattnet ur burken först), en halv burk rom (den andra halvan av burken kan du använda till garnering) finhackad rödlök, 1 burk creme fraiche, 1 burk philadelhiaost, svartpeppar och salt.
- Andra fyllningen: Blanda avokado, räkor, 0,5 dl majonnäs, 1 burk creme fraiche, 1 burk philadelhiaost, lite dill efter smak, svartpeppar och salt.
- Placera ut en hel Polarkaka på ett serveringsfat. Pensla brödet med lite mjölk. Blanda ihop ingredienserna till första fyllningen och bred ut den på brödet. Lägg sedan på en till Polarkaka, pensla den med mjölk och bred ut fyllning nummer två. Avsluta med ytterligare en Polarkaka på toppen som penslas med lite mjölk.
- Till garnering: När tårtan är färdigmonterad vispar du grädde tills den inte är rinnig, sedan blandar du i kaviar efter smak. Bred ut gräddblandningen över hela tårtan, både toppen och sidorna. Efter det är tårtan redo för dekorering. Garnera med exempelvis rom, sallad, ost, gurka, tomat, gravad eller rökt lax, kokta ägg, räkor eller kräftor.