Smörgåstårta med gubbröra
Här har vi gjort portionsbitar men går självklart att göra en sammanhängande smörgåstårta, receptet räcker till sex personer.
Receptet är tillagat på sex stycken halvmånar, 1,5 påse Jubileumskaka.
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
Gör så här
- Börja med att koka och skala äggen.
Fyllning
- Skär ner matjessillen i små bitar, finhacka löken och äggen. Kom ihåg att spara undan hela ägg till dekorationen.
- Lägg allt i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt.
- Smaka av med salt och peppar.
Montering, portionsbitar
- Dela bröden till trekanter.
- Lägg en trekant av Jubileumskaka på en skärbräda eller ett fat, fördela ut ca 1 msk gubbröra på brödet, addera sedan bröd och upprepa två gånger till.
- Toppa sedan med ägg, lite dill, gräslök och rödlök. Upprepa steg 2 och 3 tills du har slut bröd.
Montering, hel smörgåstårta
- Lägg två halvmånar av Jubileumskaka på en skärbräda eller ett fat så att de bildar en rund botten.
- Fördela ut 1/3 av gubbröran på brödet, addera sedan ett lager bröd och upprepa två gånger till.
- Toppa sedan med ägg, lite dill, gräslök och rödlök.