Sommartårta med laxröra och avokado
En lite hjärtligare smörgåstårta som både är vacker och god!
Receptet är tillagat på åtta hela brödkakor, 2 påsar Polarhjärtan. Givetvis går det att göra tårtan på ett paket och halvera receptet.
Förslag på bröd
Polarhjärtan
Ingredienser
- 8 hela brödkakor Polarhjärtan
- Laxröra:
- 200 g kallrökt lax
- 100 g färskost
- 1 dl creme fraiche
- 2 msk majonnäs
- 4 tsk pepparrot på tub
- 2 msk hackad gräslök
- Avokadoröra:
- 3 avokado
- 100 g färskost
- 1 tsk citronsaft
- salt och svartpeppar
- Topping:
- 100 g färskost
- 1 dl creme fraiche
- 1 tsk pepparrot på tub
- Dekoration:
- 100 g krasse (ett paket)
- 1 ägg, kokt och skivat
- 1 avokado, skivad
- 2 cocktailtomater, i klyftor
- 1 gul paprika, hackad
- 2 skivor honungsmelon
- 6 blåbär
Gör så här
- Strimla eller hacka laxen. Blanda med resten av ingredienserna till laxröran.
- Lägg två av brödkakorna på en skärbräda eller ett fat. Bred ut hälften av laxröran på bröden.
- Mosa avokado och blanda med resten av ingredienserna till avokadoröran. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg på två brödkakor på laxröran och bred ut avokadoröran ovanpå.
- Lägg på två brödkakor på avokadoröran och bred ut resten av laxröran på dem. Lägg på de sista två brödkakorna.
- Blanda ingredienserna till toppingen och bred ut den på översta lagret.
- Dekorera med krasse längs kanten, sedan ägg, avokado, tomat, paprika, blåbär och melonblommor.
- Tips! Melonblommorna gör du med en liten vass kniv eller med en stans för sockerpasta.