Smörgåstårta med mozzarella och tomat
Receptet är tillagat på åtta stycken halvmånar, 1 1/3 påse Polarkaka.
Förslag på bröd
Polarkaka
Ingredienser
- 8 halvmånar Polarkaka
- 4 msk Färskost, naturell
- 150 g Lufttorkad skinka, tunna skivor
- 2 dl Svarta oliver, kalamata
- 4 msk Pinjenötter, rostade
- 100 g Cocktailtomater
- 125 g Minimozzarella
- Basilika, några blad
- Fyllning 1
- 200 g Kronärtskocksbottnar, finhackade
- 2 dl Hummus
- 2 msk Flytande honung
- 2 dl Bladpersilja, finstrimlad
- Fyllning 2
- 100 g Salami (mild sort), strimlad
- 2 dl Färskost, naturell
- 2 Salladslökar, finhackad
- 20 g Rucola
- Fyllning 3
- 150 g Fetaost, mosad
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Soltorkade tomater, strimlade
- 2 msk Rivet citronskal
Gör så här
- Blanda ihop de olika fyllningarna. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Fördela fyllning 1 på två Polarkakor, lägg de skurna sidorna mot varandra. Lägg på två Polarkakor med skarven åt motsatta hållet, fördela fyllning 2 och lägg på rucola.
- Lägg på ytterligare två Polarkakor, fördela fyllning 3. Bred färskost på de resterande Polarkakorna, lägg dem på toppen.
- Garnera med lufttorkad skinka, formade till rosor, svarta oliver, pinjenötter, tomater, mozzarella och basilika.