Smörgåstårta med ost och jordgubbar
Receptet är tillagat på sex stycken halvmånar, 1,5 påse Jubileumskaka.
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- 6 halvmånar Jubileumskaka
- Ostkräm
- 400 g Färskost naturell
- 4 dl Crème fraiche
- 1 tsk Salt
- ½ tsk Vitpeppar
- Fyllning 1, äpple och fetaost
- 200 g Fetaost, mosad/smulad
- 1 Äpple, tärnat
- 3 msk Gräslök, fint skuren
- Fyllning 2, ägg och krasse
- 4 Hårdkokta ägg, finhackade
- Ask smörgåskrasse, klippt
- 1 tsk Fransk senap
- Till dekoration
- 1 Huvud crispsallad
- 12 Färdiga ostskivor
- 250 g Brie, i bitar
- 1 Äpple, i tunna klyftor
- 1 Ask jordgubbar, i klyftor eller skivor
- Några färska basilikablad
Gör så här
- Börja med att vispa färskost och crème fraiche hårt med elvisp till ostkrämen som är basen till både fyllningar och topping, smaka av med salt och peppar.
- Använd inte lightprodukter här eftersom att de inte går att vispa på samma sätt. Dela upp krämen i 3 skålar, en del kan vara lite mindre, den ska bli toppingen. Smaksätt de andra två delarna genom att blanda med ingredienserna till fyllning 1 resp fyllning 2.
Montera tårtan:
- Lägg 1 rund stor brödskiva som en cirkel på en bricka, bred ut fyllning 1 ovanpå och jämna till.
- Lägg på ett lager bröd till, bred på fyllning 2. Lägg på nästa lager bröd och toppa med den neutrala krämen.
- Lägg sallad runt kanterna på ovansidan. Dekorera med ostrullar, brie och äpple. Lägg jordgubbarna i mitten och toppa med basilika just innan servering.
Tips!
- Bästa tipset för att få finhackat ägg är att använda äggskivaren och vända runt ägget eftersom så du får fina små fyrkantiga bitar..