Smörgåstårta med potatis, chevre och cornichons
Receptet är tillagat på fyra stycken halvmånar, en halv påse Polarkaka.
Förslag på bröd
Polarkaka
Ingredienser
- Polarkaka
- 4 halvmånar Polarkaka
- 2 msk färskost, naturell
- 2 färska fikon, klyftade
- 2 sharonfrukt, klyftade
- 1 dm rättika, hyvlad
- ½ avokado, skivad
- ¼ rödlök, strimlad
- crispsallat
- valnötter
- timjan
- Fyllning 1
- 2 potatisar, kokta & skivade
- 2 tsk dijonsenap
- 2 salladslök, strimlad
- 1 dl gräddfil
- Fyllning 2
- 75 g chèvre, mosad
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk honung, flytande
- 50 g valnötter, hackade
- Fyllning 3
- 2 ägg, hårdkokta och finhackade
- 1 dl cornichons, finhackade
- 2 msk kapris
- ¾ dl gräddfil
- ½ rödlök, finhackad
Gör så här
- Blanda ihop de olika fyllningarna. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg sallat på en Polarkaka och fördela fyllning 1 ovanpå.
- Lägg på en Polarkaka, fördela fyllning 2. Lägg på ytterligare en Polarkaka, fördela fyllning 3.
- Bred färskost på den sista Polarkakan, lägg den på toppen.
- Garnera med fikon, sharonfrukt, rättika, avokado, rödlök, crispsallat, valnötter och timjan.