stäng av

Ingredienser

  • 2 paket stora runda Polarkakor, beroende på hur tjock du vill att tårtan ska bli
  • ½ tub wasabi, eller utifrån smak
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • 250 g färskost/philadelphiaost
  • ½ kruka hackad koriander, eller utifrån smak
  • svartpeppar
  • 250 g kallrökt lax
  • 200 g skalade räkor
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 2 dl majonnäs
  • dl creme fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • färsk dill
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g kallrökt lax i skivor
  • 2 kokta ägg
  • rom
  • skivad ost
  • sallad
  • gurka
  • minitomater
1
2
3
4
5
0 röster

Smörgåstårta med rökt lax och wasabi

Receptbidrag från Kamilla Hedlund.

Ingredienser

  • 2 paket stora runda Polarkakor, beroende på hur tjock du vill att tårtan ska bli
  • ½ tub wasabi, eller utifrån smak
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • 250 g färskost/philadelphiaost
  • ½ kruka hackad koriander, eller utifrån smak
  • svartpeppar
  • 250 g kallrökt lax
  • 200 g skalade räkor
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 2 dl majonnäs
  • dl creme fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • färsk dill
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g kallrökt lax i skivor
  • 2 kokta ägg
  • rom
  • skivad ost
  • sallad
  • gurka
  • minitomater

Gör så här

  1. Lager 1: Blanda wasabi, citronsaft, honung, 200 g färskost, koriander, svartpeppar och hackad kallrökt lax. Blanda gärna i en matberedare. Lägg då i laxen sist eller hacka den för hand.
  2. Lager 2: Använd en burk färdig västkustsallad 300 g, eller gör en egen räksallad med 200 g skalade räkor, 1 msk hackad dill, 1 msk hackad gräslök, 1 dl majonnäs, 0,5 dl creme fraiche, 2 tsk dijonsenap, salt och svartpeppar.
  3. Till garnering: Blanda 1 dl creme fraiche, 50 g naturell färskost, 1 dl majonnäs och bred över tårtan. Garnera med äggskivor eller klyftor, dill, eventuellt rom, räkor, rullar av laxen, salladsblad, tomathalvor och gurkskivor. Låt fantasin flöda! Du kan även täcka sidorna med ost eller gurka och ibland bara garnera uppe på!

Fler recept med