Smörgåstårta med rökt renkött och fetaost
Receptet är tillagat på åtta stycken halvmånar, 1 1/3 påse Polarkaka.
Förslag på bröd
Polarkaka
Ingredienser
- 8 halvmånar Polarkaka
- Fyllning 1
- 300 g Fetaost
- 4 dl Creme fraiche
- Fyllning 2
- 2 dl Yoghurt
- 2 msk Olivolja
- 1 Gurka
- 2 Grillade paprikor (finns att köpa färdiga i affären)
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 tsk Sambal oelek
- Fyllning 3
- 350 g Rökt renkött
- 300 g Färskost
- Cocktailtomater
- 200 g Svarta oliver utan kärna
- 50 g Svarta oliver med kärna
- 1 Kruka färsk Mynta
- 1 Citron
- Salt och peppar
Gör så här
Fyllning 1
- Smula ner fetaosten i en skål och rör ner créme fraîche, tillsätt olivoljan och en nypa salt.
Fyllning 2
- Skala ungefär halva gurkan randig och riv grovt. Pressa ur vätskan.
- Skär paprikan grovt eller mixa. Blanda gurka och paprika med yoghurt, pressad vitlök, sambal oelek och salt.
Fyllning 3
- Mixa 300 g av renköttet med färskost till en slät kräm.
Montering
- Lägg en brödkaka på ett större fat el tårtfat. Bred halva mängden av fetaost/créme fraicheröran på brödkakan.
- Lägg på nästa brödkaka och bred ut gurk/paprikablandningen. Lägg på den tredje brödkakan och bred ut renkött/färskost röran tjockt. Lägg på den översta brödkakan och täck med resten av fetost/créme fraicheröran.
Dekorering
- Skär resterande renkött i strimlor. Skiva resten av gurkan tunt och dela i halvor. Mixa dom urkärnade oliverna grovt. Skär coctailtomaterna i kvartar.
- Lägg ut dom mixade oliverna och låt dem bilda en ring ytterst mot kanten. Lägg tomaterna innanför i ytterligare en ring innanför. I mitten lägger du det strimlade renköttet. Dekorera sedan med hela oliver, gurkskivor och mynta som du själv tycker blir snyggt!.