stäng av

Ingredienser

  • 8 halvmånar Polarkaka
  • Fyllning 1
  • 300 g Fetaost
  • 4 dl Creme fraiche
  • Fyllning 2
  • 2 dl Yoghurt
  • 2 msk Olivolja
  • 1 Gurka
  • 2 Grillade paprikor (finns att köpa färdiga i affären)
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Sambal oelek
  • Fyllning 3
  • 350 g Rökt renkött
  • 300 g Färskost
  • Cocktailtomater
  • 200 g Svarta oliver utan kärna
  • 50 g Svarta oliver med kärna
  • 1 Kruka färsk Mynta
  • 1 Citron
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
25 röster

Smörgåstårta med rökt renkött och fetaost

Receptet är tillagat på åtta stycken halvmånar, 1 1/3 påse Polarkaka.

Förslag på bröd

Polarkaka

Ingredienser

  • 8 halvmånar Polarkaka
  • Fyllning 1
  • 300 g Fetaost
  • 4 dl Creme fraiche
  • Fyllning 2
  • 2 dl Yoghurt
  • 2 msk Olivolja
  • 1 Gurka
  • 2 Grillade paprikor (finns att köpa färdiga i affären)
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Sambal oelek
  • Fyllning 3
  • 350 g Rökt renkött
  • 300 g Färskost
  • Cocktailtomater
  • 200 g Svarta oliver utan kärna
  • 50 g Svarta oliver med kärna
  • 1 Kruka färsk Mynta
  • 1 Citron
  • Salt och peppar

Gör så här

Fyllning 1

  1. Smula ner fetaosten i en skål och rör ner créme fraîche, tillsätt olivoljan och en nypa salt.

Fyllning 2

  1. Skala ungefär halva gurkan randig och riv grovt. Pressa ur vätskan.
  2. Skär paprikan grovt eller mixa. Blanda gurka och paprika med yoghurt, pressad vitlök, sambal oelek och salt.

Fyllning 3

  1. Mixa 300 g av renköttet med färskost till en slät kräm.

Montering

  1. Lägg en brödkaka på ett större fat el tårtfat. Bred halva mängden av fetaost/créme fraicheröran på brödkakan. 
  2. Lägg på nästa brödkaka och bred ut gurk/paprikablandningen. Lägg på den tredje brödkakan och bred ut renkött/färskost röran tjockt. Lägg på den översta brödkakan och täck med resten av fetost/créme fraicheröran.

Dekorering

  1. Skär resterande renkött i strimlor. Skiva resten av gurkan tunt och dela i halvor. Mixa dom urkärnade oliverna grovt. Skär coctailtomaterna i kvartar. 
  2. Lägg ut dom mixade oliverna och låt dem bilda en ring ytterst mot kanten. Lägg tomaterna innanför i ytterligare en ring innanför. I mitten lägger du det strimlade renköttet. Dekorera sedan med hela oliver, gurkskivor och mynta som du själv tycker blir snyggt!.