stäng av

Ingredienser

  • 2 förpackningar Jubileumskaka eller 4 halvor
  • 200 g creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 150 g färskost, naturell
  • 400 g skagenröra
  • 500 g räkor med skal
  • 150 g gravad lax
  • krispsallad eller isbergssallad till garnering, mängd efter eget tycke
  • 1–2 citroner
  • 2 kokta ägg
  • 20 körsbärstomater
  • ½ gurka
  • 1 burk röd stenbitsrom, 80g
  • 10 ostskivor
1
2
3
4
5
20 röster

Smörgåstårta med skagen och räkor

Ingredienser

  • 2 förpackningar Jubileumskaka eller 4 halvor
  • 200 g creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 150 g färskost, naturell
  • 400 g skagenröra
  • 500 g räkor med skal
  • 150 g gravad lax
  • krispsallad eller isbergssallad till garnering, mängd efter eget tycke
  • 1–2 citroner
  • 2 kokta ägg
  • 20 körsbärstomater
  • ½ gurka
  • 1 burk röd stenbitsrom, 80g
  • 10 ostskivor

Gör så här

  1. Börja med att lägga ut två halvor av brödet så att du får en botten. Bred över hälften av färskosten i ett tunt lager. Bred sedan ut all skagenröra och toppa med en del av de skalade räkorna.
  2. Lägg sedan på brödlocket och blanda ihop creme fraiche med majonnäs och andra hälften av färskosten. Bred sedan ut blandningen i ett jämnt lager över hela tårtan.
  3. Skölj körsbärstomaterna och citronerna och hacka citronerna i klyftor. Dela även äggen i klyftor. Varva sedan ingredienserna på tårtan med ostskivorna som du formar till rullar och även laxen som du också gör rullar av.
  4. Skala resten av räkorna och fördela jämnt över tårtan. Skölj och hacka salladen och skiva gurkan i tunna skivor och placera det så det blir fint. Sist klickar du ut små klickar med rom över tårtan, jämnt och snyggt fördelat – ta den mängd du själv önskar.
  5. Låt stå en stund i kylen och servera sedan med en god pärondryck. Varsågod och njut!

Fler recept med