Smörgåstårta med skagen och räkor
Ingredienser
- 2 förpackningar Jubileumskaka eller 4 halvor
- 200 g creme fraiche
- ½ dl majonnäs
- 150 g färskost, naturell
- 400 g skagenröra
- 500 g räkor med skal
- 150 g gravad lax
- krispsallad eller isbergssallad till garnering, mängd efter eget tycke
- 1–2 citroner
- 2 kokta ägg
- 20 körsbärstomater
- ½ gurka
- 1 burk röd stenbitsrom, 80g
- 10 ostskivor
Gör så här
- Börja med att lägga ut två halvor av brödet så att du får en botten. Bred över hälften av färskosten i ett tunt lager. Bred sedan ut all skagenröra och toppa med en del av de skalade räkorna.
- Lägg sedan på brödlocket och blanda ihop creme fraiche med majonnäs och andra hälften av färskosten. Bred sedan ut blandningen i ett jämnt lager över hela tårtan.
- Skölj körsbärstomaterna och citronerna och hacka citronerna i klyftor. Dela även äggen i klyftor. Varva sedan ingredienserna på tårtan med ostskivorna som du formar till rullar och även laxen som du också gör rullar av.
- Skala resten av räkorna och fördela jämnt över tårtan. Skölj och hacka salladen och skiva gurkan i tunna skivor och placera det så det blir fint. Sist klickar du ut små klickar med rom över tårtan, jämnt och snyggt fördelat – ta den mängd du själv önskar.
- Låt stå en stund i kylen och servera sedan med en god pärondryck. Varsågod och njut!