Smörgåstårta med två sorters lax
Receptet är tillagat på åtta stycken halvmånar, 2 påsar Jubileumskaka.
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
Gör så här
Fyllning 1
- Dela den varmrökta laxen i mindre bitar och rör samman med kvargen samt 3 msk av majonnäsen. Tillsätt en nypa salt och peppar.
Fyllning 2
- Dela fänkålen på hälften, skär bort roten och mixa fänkålen grovt. Skala och mosa avokadon. Blanda avokado och fänkål med juicen från en halv citron.
- Rör ner 2 dl Creme Fraiche och tillsätt en nypa salt och peppar.
Topping
- Blanda 1 dl creme fraiche med 2 msk av majonnäsen.
Montering
- Lägg två halvmånar Jubileumskaka på ett större fat eller ett tårtfat. Bred ut hälften av den varmrökta laxröran.
- Lägg på andra brödskivan och bred med fänkål/avokado-röran. Tredje brödkakan breder du med med resten av den varmrökta laxröran. Lägg på översta brödkakan och bred med creme fraiche och resten av majonnäsen.
Dekorering
- Skala löken och hacka el mixa grovt. Skiva rädisorna tunt. Skala och skiva avokadon tunt och pressa över citronjuice. Skär 1 citron i tunna skivor.
- Lägg ut den hackade rödlöken längs kanten runt om hela kakan. Rulla ihop den kallrökta laxskivorna och lägg upp dem så de bilder en cirkel innanför rödlöken. Lägg de skivade avokadoskivorna i mitten innanför den kallrökta laxen i en form du gillar. Toppa av med rädisor, citronskivor och klipp över gräslök som avslutning!