Polarhjärtetårta med varmrökt lax
En smörgåstårta för laxälskaren! Med varmrökt lax, ägg och citron passar den perfekt till årets alla högtider!
Receptet är tillagat på tre hela brödkakor, 3/4 påse Polarhjärtan.
Förslag på bröd
Polarhjärtan
Ingredienser
Gör så här
- Gör en grundröra genom att vispa creme fraiche fluffigt och rör sedan försiktigt i majonnäs, lite salt och peppar. Lägg ca 3 msk åt sidan till dekoration.
- Använd hälften av grundröran och blanda med hackade ägg och gräslök.
- Mosa laxen och blanda med resten av grundröran tillsammans med citron och dill.
- Lägg fyra hjärtan på ett fat och bred ut äggkrämen. Lägg på ett lager bröd och lägg på laxröran.
- Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred på den sparade grundröran på toppen, detta mest för att dekorationen ska fästa.
- Lägg på ruccolablad i form av en krans. Toppa med lax, tomater och citron.