Smörgåstårtan ❤️
Receptbidrag från Linn Eriksson.
Ingredienser
Gör så här
- Blanda ihop en basröra med 8 dl grädde (vispas) 1,5 dl majonnäs, 5–6 burkar kesella eller creme fraiche, salt och vitpeppar. Dela upp i fyra skålar.
- Lager 1: 2 burkar leverpastej med gurka blandas med en skål av basröran.
- Lager 2: 1 stor el 2 små burkar tärnad fruktcocktail blandas med en skål av basröran.
- Lager 3: 20 kokta ägg och kaviar efter behag blandas med en skål av basröran.
- Garnering: Den fjärde skålen med basröran ”smöras” på den översta Polarkakemånen samt runt kanterna. Garnera efter eget tycke, exempelvis ost eller gurka på kanterna, skivat ägg, mängder med räkor, tomat, dill, sallad, citron och röd rom. Endast fantasin och de egna smaklökarna sätter gränserna.