Snittar med grillad sparris, citronmajonäs och stenbitsrom
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 2 Sarek
- 4 ägg
- ½ dl grädde
- ½ tsk salt
- 1 msk smör
- 8 grillade sparrisar
- 1 dl majonnäs – gärna hemgjord
- ½ citron zest
- några drag med svartpepparkvarnen
- 50 g stenbitsrom
- 50 g körvel eller en knippa dill
Gör så här
Omelett
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Knäck äggen i en bunke. Tillsätt grädde och salt och vispa jämnt.
- Smörj en långpanna med olivolja, använd en bit hushållspapper eller en pensel.
- Häll i äggsmeten i långpannan och sätt in i ugnen i ca 8 minuter eller tills den stelnat.
- Ta ut den och låt den svalna. Dela i två delar
- Ansa och grilla sparrisen i grillpanna tills den fått färg och mjuknat.
- Blanda majonnäs med citronzest och svartpeppar.
- Bred lite smör på tunnbröden, lägg på omelett. Klicka eller spritsa på lite majonnäs. Skär av knopparna och lägg stjälkarna på bröden.
- Rulla ihop till en tät rulle. Skär rullen i 8 delar och lägg upp på ett fat, klicka eller spritsa på lite majonnäs.
- Skär knopparna på längden och garnera snittarna med en halv knopp, en liten klick stenbitsrom och en ruska körvel.