stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 4 ägg
  • ½ dl grädde
  • ½ tsk salt
  • 1 msk smör
  • 8 grillade sparrisar
  • 1 dl majonnäs – gärna hemgjord
  • ½ citron zest
  • några drag med svartpepparkvarnen
  • 50 g stenbitsrom
  • 50 g körvel eller en knippa dill
1
2
3
4
5
4 röster

Snittar med grillad sparris, citronmajonäs och stenbitsrom

Recept skapat av Johanna Westman

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 4 ägg
  • ½ dl grädde
  • ½ tsk salt
  • 1 msk smör
  • 8 grillade sparrisar
  • 1 dl majonnäs – gärna hemgjord
  • ½ citron zest
  • några drag med svartpepparkvarnen
  • 50 g stenbitsrom
  • 50 g körvel eller en knippa dill

Gör så här

Omelett

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt grädde och salt och vispa jämnt.
  3. Smörj en långpanna med olivolja, använd en bit hushållspapper eller en pensel.
  4. Häll i äggsmeten i långpannan och sätt in i ugnen i ca 8 minuter eller tills den stelnat.
  5. Ta ut den och låt den svalna. Dela i två delar

  1. Ansa och grilla sparrisen i grillpanna tills den fått färg och mjuknat.
  2. Blanda majonnäs med citronzest och svartpeppar.
  3. Bred lite smör på tunnbröden, lägg på omelett. Klicka eller spritsa på lite majonnäs. Skär av knopparna och lägg stjälkarna på bröden.
  4. Rulla ihop till en tät rulle. Skär rullen i 8 delar och lägg upp på ett fat, klicka eller spritsa på lite majonnäs.
  5. Skär knopparna på längden och garnera snittarna med en halv knopp, en liten klick stenbitsrom och en ruska körvel.