Snittar med krabbröra och fänkålsallad
Förslag på bröd
Polarknäcke Original
Ingredienser
- 4 Polarknäcke Original
- Krabbröra:
- 300 g krabbkött
- 150 g skalade räkor
- 150 g skalade kräftor
- 6 msk majonnäs
- 2 dl crème fraiche
- ½ msk riven pepparrot
- 1 nypa salt
- svartpeppar
- 1 dl hackade valfria örter som tex gräslök och persilja
- Fänkålssallad:
- 1 stor fänkål
- 1 citron
- 1 nypa salt
- svartpeppar
- 100 g salladsskott
Gör så här
Krabbröra
- Börja med att lägga skaldjuren i en bunke
- Tillsätt majonnäs, creme fraiche och blanda.
- Smaksätt sedan med pepparrot, salt, peppar och örter.
- Blanda samman ordentligt och ställ i kylen tills servering.
Fänkålsallad
- Hyvla fänkålen tunt med en mandolin eller med en osthyvel. Lägg i en bunke och pressa över citronen, salta och peppra.
- Krama in citronen i fänkålen med händerna, låt stå och dra till sig.
- Blanda ner salladskotten precis innan servering.
Servering
- Bryt brödet i mindre bitar, lägg ut på ett fat och lägg på fänkålssalladen. Toppa med krabbröran och lite grönt. Servera direkt.