stäng av

Ingredienser

  • 4 Polarknäcke Original
  • Krabbröra:
  • 300 g krabbkött
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g skalade kräftor
  • 6 msk majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ msk riven pepparrot
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar
  • 1 dl hackade valfria örter som tex gräslök och persilja
  • Fänkålssallad:
  • 1 stor fänkål
  • 1 citron
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar
  • 100 g salladsskott
1
2
3
4
5
15 röster

Snittar med krabbröra och fänkålsallad

Förslag på bröd

Polarknäcke Original

Ingredienser

  • 4 Polarknäcke Original
  • Krabbröra:
  • 300 g krabbkött
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g skalade kräftor
  • 6 msk majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ msk riven pepparrot
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar
  • 1 dl hackade valfria örter som tex gräslök och persilja
  • Fänkålssallad:
  • 1 stor fänkål
  • 1 citron
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar
  • 100 g salladsskott

Gör så här

Krabbröra

  1. Börja med att lägga skaldjuren i en bunke
  2. Tillsätt majonnäs, creme fraiche och blanda.
  3. Smaksätt sedan med pepparrot, salt, peppar och örter.
  4. Blanda samman ordentligt och ställ i kylen tills servering.

Fänkålsallad

  1. Hyvla fänkålen tunt med en mandolin eller med en osthyvel. Lägg i en bunke och pressa över citronen, salta och peppra.
  2. Krama in citronen i fänkålen med händerna, låt stå och dra till sig.
  3. Blanda ner salladskotten precis innan servering.

Servering

  1. Bryt brödet i mindre bitar, lägg ut på ett fat och lägg på fänkålssalladen. Toppa med krabbröran och lite grönt. Servera direkt.